Στάση εργασίας 11:00-15:00 στο χώρο της υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 30 Μαΐου τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας (από 11:00 έως τις 15:00) που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Στις 12:00, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα δίνουν ραντεβού στο υπουργείο Υγείας και στην Περιφέρεια την ίδια ώρα στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, νέους σύγχρονους οργανισμούς χωρίς περικοπές θέσεων και μονάδων Υγείας και προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Κινητοποιήσεις και των τραυματιοφορέων

Στο μεταξύ, στον ευρύτερο τομέα της υγείας, σε 24ωρη απεργία προχωρά την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, η οποία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας για τη μέρα εκείνη.

Όπως τονίζει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, "η τρομερή έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αυξάνει τους κινδύνους για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, δυσκολεύει τη ροή των περιστατικών, αυξάνοντας το χρόνο νοσηλείας και υποχρεώνει σε εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, χωρίς ασφάλεια των ασθενών και την τήρηση νόμιμων προγραμμάτων εργασίας (ρεπό, άδειες)".