Στις ΗΠΑ για νοσηλεία η μικρή Μυρτώ της Πάρου

Η άγρια επίθεση του νεαρού Αφγανού εναντίον της 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα πριν λίγες ημέρες, ξύπνησε τις μνήμες από την βάναυση κακοποίηση της μικρής Μυρτούς πριν 10 μήνες στην Πάρο, ιστορία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. 

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η 16χρονη σήμερα Μυρτώ – που το περασμένο καλοκαίρι κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανό σε παραλία της Πάρου- θα μεταφερθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την θεραπεία της, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στον Ευαγγελισμό. 

Η 16χρονη κοπέλα θα διακομιστεί σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την έγκριση της  δαπάνης της  νοσηλείας από τον ΕΟΠΥΥ, με εντολή  του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου. 

Ήδη οι γιατροί των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, του Ευαγγελισμού και του Spaulding Rehabilitation Hospital, βρίσκονται σε ανοιχτή συνεχή γραμμή επικοινωνίας για να διευθετήσουν όλες τις λεπτομέρειες της αεροδιακομιδής. 

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το ταξίδι να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, όμως, μια μικρή λοίμωξη που ταλαιπωρεί την Μυρτώ τις τελευταίες ημέρες έχει ανησυχήσει τους γιατρούς που την παρακολουθούν. Ωστόσο, όλοι ελπίζουν ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και η μικρή ασθενής θα μπορέσει να ταξιδέψει.