Η αιτία που ώθησε τον αστυνομικό της ΕΥΠ στην αυτοκτονία

Οικονομικά και προσωπικά προβλήματα φαίνεται να έπνιγαν τον 34χρονο αστυνομικό, αποσπασμένο στην ΕΥΠ, που αποφάσισε να δώσει αιφνίδιο τέλος στη ζωή του στις τουαλέτες του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο αστυνομικός ήταν παντρεμένος, χωρίς όμως να έχει παιδιά. Ελάχιστοι τον έβλεπαν προβληματισμένο και οι περισσότεροι εξεπλάγησαν όταν άκουσαν τη δυσάρεστη είδηση.

Το τελευταίο διάστημα δούλευε με βάση του αεροδρόμιο της Αθήνας και αυτό τον έκανε να έχει πολύ χρόνο μόνος του και να σκέφτεται διαρκώς -πιθανώς και να διογκώνει- το προσωπικό πρόβλημα που είχε.

Η απόσπασή του στην ΕΥΠ ήταν κάτι που επεδίωκε καιρό, αλλά τελικά δεν έγινε με τους όρους που εκείνος φανταζόταν. Έτσι, αυτή η αλλαγή περιβάλλοντος δεν κατάφερε να τον ανακουφίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας δεν άφησε σημείωμα. Από το περιβάλλον του μπορούν να γίνουν μόνο εικασίες.

Ήταν λίγο μετά τις 12:30 της Δευτέρας, όταν μετέβη στο Ελ. Βενιζέλος, με δύο ακόμη συναδέλφους του προκειμένου να παραλάβει δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες. Καθώς μιλούσε με έναν συνάδελφο, προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και απομακρύνθηκε. Εκεί, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.

Οι αστυνομικοί που άκουσαν τον πυροβολισμό έσπευσαν στο σημείο. Μια καθαρίστρια βρήκε τον αυτόχειρα να κείτεται νεκρός σε λίμνη αίματος.