Εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπουργείο Οικονομικών

Πορεία, από το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος με προορισμό το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, πραγματοποίησαν ναυτεργάτες από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκεί για τέτοιου είδους παράσταση διαμαρτυρίας και κάθε φορά διαμαρτύρονται πάνω-κάτω για το ίδιο πράγματα. Το αίτημά τους είναι η διοίκηση των ναυπηγείων να καταργήσει την πολιτική της εκ περιτροπής εργασίας, αίτημα για το οποίο δε βρίσκουν ανταπόκριση.

Όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά "οδεύουν προς κλείσιμο", αν και το υπουργείο Ανάπτυξης, διά στόματος του υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε δώσει διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, σε προηγούμενη συνάντηση με εκπρόσωπους των ναυτεργατών.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, επίσης, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Εξαιτίας της πορείας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο σε μια λωρίδα στην οδό Σταδίου, μέχρι οι εργαζόμενοι να φτάσουν στο υπουργείο. Κλειστή ήταν και η οδός Νίκης, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, όπου κατέληξε η πορεία των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων εισήλθε νωρίτερα στο υπουργείο, προκειμένου να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Στον κ. Τσόκα κατατέθηκαν τα παράπονα των ναυτεργατών τους. Οι εργαζόμενοι επιθυμούσαν να συζητήσουν την εξέλιξη των αιτημάτων τους, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαν παρεσχεθεί στο παρελθόν, ωστόσο η συνάντηση της Πέμπτης 23 Μαΐου απέβη άκαρπη.

Να σημειωθεί ότι έξω από το υπουργείο βρέθηκαν παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπερνούν τα 150 άτομα και η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το υπουργείο Οικονομικών και την οδό Σταδίου διεξάγεται πια κανονικά.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, ανέφεραν ότι εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, αναφορικά με το θέμα.