Η μαρτυρία του Αφγανού που δέχτηκε επίθεση με μπουκάλι

Το συγκλονιστικό βίντεο με τη μαρτυρία του ανήλικου Αφγανού που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν στη δημοσιότητα οι "Γιατροί του Κόσμου".

"Οι μπλούζες τους είχαν ένα σήμα με δυο δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα είχαν ένα άλλο σχήμα. Και μέσα στα δεντράκια είχε ένα σχήμα που δεν κατάλαβα τι ήταν", είπε ο 14χρονος περιγράφοντας τους δράστες της επίθεσης.

"Αυτή είναι η χώρα που φημίζεται για τη φιλοξενία της; Τώρα χτύπησαν εμένα. Ας γίνει κάτι να μην ξαναχτυπήσουν άλλους", συμπληρώνει.

Θυμίζουμε ότι ο ανήλικος Αφγανός δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πλατεία Αττικής, όπως δηλώνει ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 14χρονος μετά την επίθεση, πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί βοήθεια, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφτηκε ποτέ. Στη συνέχεια, ένας συμπατριώτης του 15χρονου τον πήγε στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου και έπειτα από πρωτοβουλία της οργάνωσης ενημερώθηκε η Ύπατη Αρμοστεία και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.