H λίστα κατάργησης φορέων κρίνει 2.000 απολύσεις από το Δημόσιο

Από την επιστολή, που αναμένεται να στείλουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, κρίνονται οι θέσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Εξηγούμαστε. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο συγκεκριμένο αριθμό με την τρόικα. Ο τρόπος μέσω του οποίου θα βρεθεί η βασική δεξαμενή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" είναι μέσω της κατάργησης φορέων.

Ο Δημήτρης Σταμάτης έχει αναλάβει το συντονισμό του εγχειρήματος και έχει αποστείλει προς όλους τους υπουργούς επιστολή. Σύμφωνα με εκείνη, οι τελευταίοι καλούνται μέσα σε μία εβδομάδα να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τους φορείς που μπορούν να καταργηθούν.

Από τον κατάλογο των φορέων αυτών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα προκύψει η βασική δεξαμενή για τις 2.000 απολύσεις που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν έως τον Ιούνιο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αγκάθι εξακολουθούν να αποτελούν τα προσκόμματα από διάφορους υπουργούς, οι οποίοι επιχειρούν να διασώσουν εποπτευόμενους φορείς τους, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων ότι διαχειρίζονται κονδύλια του ΕΣΠΑ ή ότι οι εργασίες που επιτελούν δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες συνεχείς συσκέψεις σε διυπουργικό επίπεδο.