Στη Σερβία ταξιδεύουν τα οστά της βασίλισσας Αλεξάνδρας

Τηρουμένου του πρωτοκόλλου έγινε η εκταφή των οστών της βασίλισσας Αλεξάνδρας της Γιουγκοσλαβίας, στο Τατόι, όπου βρισκόταν ο τάφος της. 

Με αίτημα της τέως βασιλικής οικογένειας της Σερβίας, τα οστά θα μεταφερθούν στο Βελιγράδι, όπου και θα ενταφιαστούν στον εκεί οικογενειακό τάφο.

H Αλεξάνδρα, Bασίλισσα της Γιουγκοσλαβίας -γεννήθηκε ως Πριγκήπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας- γεννήθηκε 25 Μαρτίου 1921, πέθανε 30 Ιανουαρίου 1993 και ήταν η σύζυγος του τελευταίου Βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας, Πέτρου Β΄.

Γεννήθηκε πέντε μήνες μετά από το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Αλέξανδρου Α΄ των Ελλήνων, από τη  χήρα του, Ασπασία Μάνου. Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄ της Ελλάδας, αποκαταστάθηκε στον ελληνικό θρόνο ένα μήνα μετά από το θάνατο του Αλεξάνδρου και επέστρεψε στην Ελλάδα από την εξορία.

Στις 20 Μαρτίου 1944, παντρεύτηκε το Βασιλιά Πέτρο Β΄ της Γιουγκοσλαβίας (1923-1970), ο οποίος ήταν εξόριστος στο Λονδίνο. Απέκτησαν ένα γιο, τον Πρίγκιπα Διάδοχο Αλέξανδρο Β΄ σημερινό διεκδικητή του Σερβικού θρόνου.