Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Βογιατζής

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Λευτέρης Βογιατζής, ο οποίος μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης, στο νοσοκομείο Υγεία, όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου: Ο Λευτέρης Βογιατζής ετών 68, απεβίωσε σήμερα Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Λευτέρης Βογιατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησε για δύο χρόνια το Ράινχαρτ Σεμινάρ στη Βιέννη και τελείωσε τη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη στην Αθήνα.

Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973. Ακολούθησαν συνεργασίες με τον Σπύρο Ευαγγελάτο, και αργότερα με την Ελεύθερη Σκηνή και την Έλλη Λαμπέτη. Τα χρόνια αυτά, έπαιξε πολλούς ρόλους του κλασικού κυρίως ρεπερτορίου.

Το 1981 ίδρυσε την Εταιρία Θεάτρου Η ΣΚΗΝΗ και το 1988 τη νέα ΣΚΗΝΗ. Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις, ενώ το 1989, ιδρύει το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, στην απαρχή της ενασχόλησής του με το αρχαίο ελληνικό δράμα, σκηνοθετώντας την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή.

Ακολουθούν επιτυχημένες παραστάσεις, όπως τα “Με δύναμη από την Κηφισιά”, ο “Μισάνθρωπος”, “Ελένη”, “Η νύχτα της κουκουβάγιας”, οι “Πέρσες”, “Τέφρα και Σκιά”, “Καθαροί Πια” και άλλες μεγάλες θεατρικές επιτυχίες.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον οποίο τον συνέδεε και εγκάρδια φιλία.

Την προσεχή Τετάρτη, 8 Μαΐου, θα πουν συγγενείς και φίλοι το ύστατο αντίο στον Λευτέρη Βογιατζή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.