Χωρίς μεγάλη συμμετοχή οι διαδηλώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς

Με επίκεντρο το Σύνταγμα γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά του 2013. Οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν και πάλι χωριστές.

To κέντρο της Αθήνας παρέμεινε για κάτι παραπάνω από τρεις ώρες κλειστό. Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. "Θα θέλαμε να απευθύνουμε μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος τους", δήλωσε ο ίδιος από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε. Έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Εξαιτίας της πορείας κλειστή παραμένει και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

Για λόγους ασφαλείας παρέμεναν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, με εντολή της Αστυνομίας. Λίγο μετά τις 13:30, ολοκληρώθηκε και η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία έφτασε μέχρι το Σύνταγμα.

Σταδιακά άνοιξαν οι δρόμοι, με πρώτη την οδό Σταδίου και ακολούθησαν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όπως και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν κλείσει προληπτικά.

Να σημειωθεί ότι κλειστοί παρέμεναν, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 09:00, οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και άνοιξαν ξανά για το επιβατικό κοινό στις 14:15, μετά από νέα εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.