Στους “500” ισχυρούς του πλανήτη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στη λίστα με τους 500 ισχυρότερους πολίτες του πλανήτη περιλαμβάνεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό “Foreign Policy”, γνωστό για ζητήματα διπλωματίας και διεθνών σχέσεων.

Η λίστα με τους πεντακόσιους ισχυρούς δημοσιεύτηκε στο επετειακό διακοσιοστό τεύχος του περιοδικού, που φέρει τον τίτλο “Power Issue” Σε αυτόν περιλαμβάνονται πολιτικοί ηγέτες, κορυφαίοι επιχειρηματίες, δισεκατομμυριούχοι, διευθυντές τραπεζών, ακόμη και κακοποιοί ή τρομοκράτες.

Σημειώνουμε ότι στο συγκεκριμένο κατάλογο δεν περιλαμβάνεται κανένας Έλληνας, καθώς ο Πατριάρχης λογίζεται ως Τούρκος πολίτης. Αντιθέτως, συνολικά δέκα Τούρκοι πολίτες υπάρχουν στον συγκεκριμένο κατάλογο.

Πέραν του Βαρθολομαίου, στην τουρκική “δεκάδα” περιλαμβάνονται ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου και ο γνωστός ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, που είχε επιλεγεί το 2008 από το “Foreign Policy” ως ο άνθρωπος που ασκεί την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο…