Καταγγελίες Ρεπούση για άσχετες αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Καταγγέλει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε άσχετες με το αντικείμενό τους υπηρεσίες η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση.

Οι καταγγελίες της κυρίας Ρεπούση βρίσκουν πάτημα τη στιγμή που τα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ανάγκες. Την ίδια στιγμή οι δραστηριότητα εκπαιδευτικών που επιζητούν και τελικά επιτυχάνουν αποσπάσεις έχει ενταθεί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια.

Με αφορμή την προειδοποίηση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου τους, αλλά και την καθιέρωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων, η κ. Ρεπούση τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μην είναι στα γραφεία αλλά να επιστρέψουν στα σχολεία.

"Φέτος είχαμε 4.500 αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκτός σχολείων σε αρχιεπισκοπή, βουλευτές, κόμματα, κεντρικές υπηρεσίες", δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

"Θέλουμε μην αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών, γιατί δεν έχουν μόνο 21 ώρες ωράριο, έχουν και άλλα καθήκοντα αλλά και εργασία στο σπίτι", σημείωσε η κ. Ρεπούση, εκφράζοντας ουσιαστικά τη γραμμή του κόμματός της στο θέμα αυτό.

Η Μαρία Ρεπούση πρότεινε, επίσης, να υπάρξουν δεύτερες και τρίτες θέσεις μαθημάτων και να αξιοποιηθούν οι καθηγητές με δεύτερο και τρίτο πτυχίο.