Πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων δημοσίων υπαλλήλων τα Πειθαρχικά

Σε πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων ή επιβολής ποινών που έριχναν στα μαλακά τους επίορκους είχαν μετατραπεί σε αρκετές περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο λόγος της ασυδοσίας των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν ότι είχε αφαιρεθεί από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το δικαίωμα της ένστασης επί των αθωωτικών αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων.

Τον Μάρτιο του 2012 επί υπουργίας Δ. Ρέππα αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ένστασης από τον γενικό επιθεωρητή, με αποτέλεσμα να μην κοινοποιούνται στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων είναι αμετάκλητες, ενώ δικαίωμα ένστασης είχαν μόνο οι υπουργοί, οι οποίοι συνήθως δεν ασκούσαν το

Αυτήν την περίοδο εκατοντάδες υπάλληλοι που ελέγχονταν πειθαρχικά για σοβαρά παραπτώματα, τα οποία επισείουν ακόμα και την ποινή της απόλυσης, είτε αθωώνονταν, είτε έπεφταν στα μαλακά από τα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με το 'Έθνος" υπάλληλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Κρήτη πιάστηκε να πλαστογραφεί εντάλματα για εξόφληση και με αυτό τον τρόπο έβαλε στην τσέπη 50.000 ευρώ. Η ίδια παραδέχθηκε την πράξη της και δήλωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2003 και τελικά κλήθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2012. Εκεί παραδέχθηκε την πράξη της και τελικά τιμωρήθηκε με παύση για 6 μήνες, ενώ μετά επέστρεψε κανονικά στην εργασία της. Μάλιστα τα χρήματα δεν τα επέστρεψε.

Υπάληλος του ΟΑΕΔ έβαλε την κόρη του ως ωρομίσθια καθηγήτρια με πλαστό πτυχίο ΤΕΙ. Τιμωρήθηκε με ποινή παύσης 6 μηνών...