Νέα σύλληψη του Δημήτρη Κολλάτου για εμπρηστικά πανό

Συνελήφθη για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Κολλάτος το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου. Ο λόγος της σύλληψής του είναι δύο πανό που ανήρτησε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η Αστυνομία ευαισθητοποιήθηκε επειδή το σπίτι του βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη γερμανική πρεσβεία.

Ένα περίπου μήνα μετά τη σύλληψή του -με την κατηγορία της προσβολής εθνικού συμβόλου- λόγω της ελληνικής σημαίας με μια γερμανική μπότα επάνω της, που είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του, ο σκηνοθέτης κρέμασε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι πανό κατά της Μέρκελ και του Χίτλερ.

Στο ένα αναγράφεται το μήνυμα "27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα, Αντισταθήκαμε" και στο άλλο "Απρίλιος 2013 οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα, Κοιμόμαστε".

Πάντως, ο κ. Κολλάτος σχολίασε το περιστατικό μέσα από την ιστοσελίδα του στο Facebook.

"Έξω από το σπίτι μου βρίσκονται αστυφύλακες για να με συλλάβουν... Αρνούμαι να ανοίξω την πόρτα. Θέλουν να μπουν μέσα για να κατεβάσουν τα πανό. Και τολμάνε και το κάνουνε την 21η Απριλίου. ΝΤΡΟΠΗ!! Ήρθε ο Εισσαγελέας.. με συλλαμβάνουν" έγραψε.

Νωρίτερα, πριν δηλαδή κάνει την εμφάνισή της η Αστυνομία, ο Δημήτρης Κολλάτος είχε γράψει στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

"Δύο Πανό έξω από το σπίτι μου, για να μην ξεχνάμε. Όταν στις 27 Απριλίου μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, οι πατεράδες και οι παππούδες μας αντισταθήκανε. Τον πρώτο χρόνο μόνο από πείνα, είχαμε πάνω από 360.000 νεκρούς. Οι Γερμανοί μας ληστέψανε. Το χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος, αρχαία, το αναγκαστικό - κατοχικό δάνειο. Μας χρωστάνε πολλές δεκάδες δισ. Σήμερα, οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα. Το αίμα στα χέρια της Μέρκελ, είναι αυτό των Ελλήνων που αυτοκτονούν. Των παιδιών μας που φεύγουν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Της γενοκτονίας που επιβάλλει η Τρόικα και γίνεται στην πατρίδα μας.

Οι Γερμανοί είναι εδώ, στη θέση του Χίτλερ, είναι η Μέρκελ και εμείς... ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ. Ντροπή μας. Ήδη κάτω από το σπίτι μαζεύτηκαν αστυφύλακες. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στην ελευθερία μου, που την κατοχυρώνει το Σύνταγμα".

Ο κ. Κολλάτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος την Κυριακή. Αναμένεται τη Δευτέρα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.