Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896 ξαναζούν!

Με τη συμμετοχή των χρυσών Ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα, Σοφίας Μπεκατώρου, Δημοσθένη Ταμπάκου, Βούλας Πατουλίδου, Στέλιου Μυγιάκη και Θωμά Μπίμη και 30 άλλων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, καθώς και πολλών μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας, θα γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου (11:00) η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, ενώ η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος "Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας" που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Αναβίωσης των Αγώνων επιμελήθηκε ο γνωστός, χορευτής – χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και 50 χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων και τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ολυμπιακός όρκος θα ακουστεί από τον Ολυμπιονίκη της πάλης Πέτρο Γαλακτόπουλο με σκοπό την υποστήριξη του αθλήματος της πάλης που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Την έπαρση της Ελληνικής σημαίας θα κάνει ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας ενώ την έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας θα κάνει ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ρουμπάνης.