Έληξε με τέσσερις τραυματίες η ομηρεία στο ΤΕΙ Πατρών

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας, Σωκράτης Καπλάνης και οι υπόλοιποι καθηγητές-μέλη της Διοίκησης του Ιδρύματος, που είχαν βρεθεί αποκλεισμένοι για ώρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ.

Σπουδαστές που βρίσκονταν και αυτοί στην αίθουσα, ζητούσαν από τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Σωκράτη Καπλάνη να παραιτηθεί, διότι, όπως αναφέρουν, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βγει από την αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ).

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Σωκράτης Καπλάνης και καθηγητές-μέλη της διοίκησης εξακολουθούσαν να παραμένουν αποκλεισμένοι μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ της Πάτρας μέχρι και τις 21:30 της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι σπουδαστές - που αντιδρούν στο σχέδιο  "Αθηνά", μπήκαν νωρίτερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων και ζήτησαν από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέλη της ΠΑΣΠ προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον Πρόεδρο του ΤΕΙ,  και το διοικητικό συμβούλιο, τους οποίους είχαν εγκλωβίσει άλλοι φοιτητές, όπως αναφέρει το ilialive.gr.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για εισβολή αντιεξουσιαστών στο χώρο που γινόταν η συνέλευση των φοιτητών. Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ ομάδων φοιτητών, ενώ υπήρξαν και τέσσερις τραυματίες φοιτητές.

Όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε έντονη αντίδραση από την πλευρά των σπουδαστών, γιατί παρά το γεγονός ότι σήμερα έληξε η διορία που είχε δοθεί στο υπουργείο να πάρει πίσω το σχέδιο "Αθηνά", τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προιστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.

Τότε οι φοιτητές του ΤΕΙ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν επιμόνως τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αφού εισέπραξαν την άρνησή τους, αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.

Όπως καταγγέλλουν σπουδαστές στο χώρο κατέφθασαν μέλη της ΠΑΣΠ με "μπράβους" και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν σπουδαστές άλλων παρατάξεων και στην κυριολεξία φυγάδευσαν τόσο τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.