Έξι μήνες φυλακή για αξιωματικό που εκτέλεσε αδέσποτο

Με έξι μήνες ποινή φυλάκισης και 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που εκτέλεσε στις 11 Ιανουαρίου 2012 μπροστά στα μάτια του παιδιού του μέσα στον κήπο του σπιτιού του στη Λ. Περιστερίου στην περιοχή Περάνι Σαλαμίνας έναν αδέσποτο σκυλο ράτσας Eπανιέλ.

Ο δράστης έπεσε σε πολλές αντιφάσεις οι οποίες έγιναν αντιληπτές από την έδρα. Ισχυρίστηκε αρχικά ότι το αδέσποτο Επανιέλ του έφαγε τις κότες, στη συνέχεια ότι ήταν πάνω και δίπλα από τον γιο του, ότι ήταν επιθετικό και επικίνδυνο. Μάλιστα υποστήριξε ότι μόλις το είδε τραυματισμένο - αφού το είχε πυροβολήσει - επειδή το λυπήθηκε το ξαναπυροβόλησε για να μην το αφήσει παράλυτο! Η εισαγγελέας όμως ήταν καταπέλτης και δεν του χαρίστηκε, όπως αναφέρει το zoosos.gr.

Ο δικηγόρος ζήτησε να του αναγνωρίσει η έδρα τον πρότερο έντιμο βίο και να δεχτεί τον ισχυρισμό του, ότι φοβήθηκε για το παιδί του. Η εισαγγελέας αποδέχτηκε μεν το πρώτο, αλλά απέρριψε  το δεύτερο.

Ο απόστρατος αξιωματικός βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου χειροκροτήθηκε από τους φιλόζωους που του φώναζαν ειρωνικά "μπράβο δολοφόνε". Τελικά φυγαδεύτηκε με περιπολικό κάτω από τις αποδοκιμασίες των παρευρισκόμενων.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος ποτέ δεν υπέδειξε το που πέταξε το πτώμα του σκύλου θέλοντας να κρύψει τα αποδειχτικά στοιχεία για να αποφύγει τη δίωξη.  

Το δικαστήριο αποφάσισε και την αφαίρεση όλων των όπλων, που ο απόστρατος αξιωματικός δήλωσε ότι υπάρχουν στο σπίτι του. Την καραμπίνα με την οποία εκτέλεσε τον σκύλο την κατείχε νόμιμα, δεν είναι γνωστός ούτε ο αριθμός, ούτε αν έχει άδεια για τα υπόλοιπα όπλα, που ισχυρίστηκε ότι κατέχει. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.