Δημοπρασία έργων τέχνης για τη μείωση του δημοσίου χρέους

Σε συμβολική κίνηση ελπίδας προχώρησαν 32 Έλληνες καλλιτέχνες, δωρίζοντας έργα τους τα οποία θα δημοπρατηθούν με στοχό να συμβάλλουν στη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Η σχετική πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Αγωγής παρουσιάστηκε επισήμως στο χώρο Image Gallery όπου, με την ευκαιρία, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία έρευνας που δείχνουν ότι το 87% των νέων της χώρας μας θεωρούν ότι η "Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση".

Τα έργα που πρόσφεραν αφιλοκερδώς οι 32 Έλληνες καλλιτέχνες θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams στο πλαίσιο του εαρινού (24 Απριλίου 2013) Greek Sale, που θα γίνει στο Λονδίνο.

Η ενέργεια αναμένεται να βοηθήσει τη μείωση του ελληνικού χρέους, έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στο μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό "GreeceDebtFree" με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται στο ελληνικό κράτος. Το GDF, στη συνέχεια, αναμένεται να βοηθήσει στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων.

"Πρόκειται για ένα μήνυμα ότι όλοι οι Έλληνες μπορούμε να βοηθήσουμε στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας, όπως αυτοί οι καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς προσέφεραν τα έργα τους", είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση.

Οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν και προσέφεραν έργα, για να δημοπρατηθούν στο εαρινό Greek Sale είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βαρώτσος, Αλέξης Βερούκας, Όπυ Ζούνη (προσέφερε έργο η οικογένειά της), Χρήστος Καρράς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Χάρης Λάμπερτ, Αφροδίτη Λίττη, Τάσος Μαντζαβίνος, Ναταλία Μελά, Βαγγέλης Μουστάκας, Χρήστος Μποκόρος, Δημήτρης Μυταράς, Βάνα Ξένου, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Παρμακέλλης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Κωνσταντίνος Ράμμος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σολιδάκης, Σωτήρης Σόρογκας, Γιώργος Σταθόπουλος, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Τέτσης, Άννα Μαρία Τσακάλη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Χαδούλης και Μανώλης Χάρος.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, οι νέοι και οι νέες της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης καθώς σε ερώτημα που αφορά τις προοπτικές της Ευρώπης, το 74% του δείγματος θεωρεί απίθανο να μην υπάρχει τα επόμενα πέντε χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ένα ποσοστό 18% από την αντίθετη πλευρά, το θεωρεί πιθανό.