Σε νέες κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες

Στη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Το πιθανότερο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι, να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Στο πλαίσιο της συνεδριάσης, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών, αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους, εξαγγέλοντας νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο στόχαστρο της Ναυτικής Ομοσπονδίας βρίσκονται οι αλλαγές που επιφέρει στα εργασιακά ζητήματα των ναυτικών το σχέδιο νόμου για την “ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις”.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ενδέχεται να προταθεί ως πρώτη ημέρα απεργίας η Τρίτη 16 Απριλίου, οπότε το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο θα λάβει την τελική του μορφή με τρεις τροπολογίες και 26 νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ αναμένεται ότι στα κρίσιμα σημεία – όπως τα εργασιακά.- δεν πρόκειται να γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή, ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουν οι ναυτεργάτες.