Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για τα παιδιά από τον ΟΤΕ και την COSMOTE

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με θέμα "Ημέρα Αγάπης - Ημέρα Έμπνευσης", ο ΟΤΕ και η COSMOTE παρέδωσαν το ποσό των 550.000 ευρώ σε 22 κοινωφελείς οργανισμούς για παιδιά. Η δωρεά έγινε σε φορείς που το είχαν ανάγκη, ώστε να τιμηθεί το έργο αυτών και των 2.000 εθελοντών τους για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης περισσότερων από 10.000 παιδιών.

Για δεκατέσσερα συνολικά χρόνια, οι δύο εταιρίες έχουν βοηθήσει πάνω από 35 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, χορηγώντας περισσότερα από 5.000.000 ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στο δικαίωμα των παιδιών σε όλη την Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Το φετινό ποσό που παραχωρήθηκε, συγκεντρώθηκε κατά την περίοδο των εορτών από τα έσοδα του ΟΤΕ από τις κλήσεις των πελατών του, καθώς και από τα Πρωτοχρονιάτικα SMS και MMS της COSMOTE.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προσέφερε μέρος των εσόδων του στους οργανισμούς "Μαζί για το Παιδί" (Ένωση 10 Φιλανθρωπικών Σωματείων), "MDA ΕΛΛΑΣ" (Σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με Nευρομυϊκές Παθήσεις) και "Το Χαμόγελο το Παιδιού". Από τη μεριά της, η COSMOTE ενίσχυσε οικονομικά την "Ανοιχτή Αγκαλιά" (Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής), την "Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών", την "ΕΛ.Ε.Π.Α.Π" (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων), τη "Φλόγα" (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), το "ΣΚΕΠ" (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), "Λαμία" (Ορφανοτροφείο Θήλεων), την "Ελπίδα" (Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες) και την "Η Καρδιά του Παιδιού" (Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών).

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, δήλωσε κατά την εκδήλωση: "Περισσότερο από ποτέ, τώρα καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε τις αντοχές μας και την ανθρωπιά μας σε εταιρικό, συλλογικό, αλλά και ατομικό επίπεδο. Στον Όμιλο ΟΤΕ, δουλεύουμε εντατικά, προκειμένου να μπορούμε να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη, να δημιουργούμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, εντός και εκτός εταιρείας. Λόγω της έντασης της κρίσης η συνεισφορά μας δεν είναι αρκετή. Μόνο η κινητοποίηση όλων μας μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των μη κυβερνητικών οργανισμών και τους εθελοντές, υπογράμμισε: "Σήμερα, αντλούμε δύναμη και έμπνευση από όλους εσάς που αφιερώνετε χρόνο, δουλειά και κυρίως καταθέτετε την ψυχή σας προκειμένου παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, να έχουν μια πιο ανθρώπινη ζωή. Μας θυμίζετε ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που γίνεται συνειδητά, με συστατικά τα καλύτερα στοιχεία που έχει ο καθένας μας, και όχι μόνο τα υλικά αγαθά που μπορεί να μας περισσεύουν".