Στάση εργασίας των εργαζομένων σε ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ την Τετάρτη

Σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας προχωρούν την Τετάρτη 20 Μαρτίου οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ. Μαζί τους, συμπράττουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ και οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα σε κοινή σύσκεψη των πέντε Ομοσπονδιών –της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων – ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε.-ΙΚΑ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ.-ΟΑΕΔ), της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.ΥΓ.Υ-ΕΟΠΥΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής-  η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (από ώρα 12:00 και μέχρι τη λήξη του ωραρίου).

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ίδια μέρα και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει εκφράσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).