Πληρώνεται και στη φυλακή ο Επ. Κορκονέας

Το 30% του μισθού του λαμβάνει, αν και φυλακισμένος, ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, που το Δεκέμβριο του 2008 σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια, καθώς δεν έχει αποταχθεί από το Σώμα και το όνομά του εξακολουθεί να βρίσκεται στους καταλόγους προσωπικού της ΕΛΑΣ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει, ώστε να αποφασίσει την οριστική του απόταξη από το Σώμα, και έτσι ο Κορκονέας εξακολουθεί να λαμβάνει το 30% του μισθού του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, φέρεται να είναι “έξαλλος” με το θέμα αυτό, ενώ η επόμενη σύγκληση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 19 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη περίπτωση αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες, με τους δολοφόνους του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, οι οποίοι εξακολουθούν να λαμβάνουν στη φυλακή το 50% του μισθού τους.