Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – O καιρός του τριημέρου

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια και στις υπόλοιπες περιοχές, ωστόσο κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Ρίο-Αντίρριο.

Ο καιρός του τριημέρου

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε στη δυτική και βόρεια Ελλάδα την Παρασκευή. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του κεντρικού, ανατολικού και νότιου Αιγαίου, καθώς και στην ανατολική Στερεά, ενώ χιόνια θα πέσουν τις βραδινές κυρίως ώρες, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της κεντρικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, -2 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά ηπειρωτικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με ένταση από 5 έως 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς μικρότερης έντασης. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, από αργά το βράδυ όμως και από τα βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.

Σάββατο 16 Μαρτίου

To Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από το βορρά προς τον νότο.

Κυριακή 17 Μαρτίου

Την Κυριακή, στην ανατολική και νότια χωρά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές το πρωί και βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 18 Μαρτίου

Την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται λίγες μόνο βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.