Έξω από τη Βουλή για το σχέδιο “Αθηνά”

Kαθηγητές, φοιτητές, κάτοικοι της Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Δ. Μυλωνάς και οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη Βουλή, για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Περίπου 100 άτομα βρίσκονται στο χώρο και διαμαρτύρονται. Στο σημείο βρίσκονται παρατεταγμένοι άνδρες των ΜΑΤ.

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν, επίσης, σπουδαστές από τη Λειβαδιά και τη Ζάκυνθο, οι οποίο αντιτίθενται στη μεταφορά και τη συγχώνευση των τμημάτων όπου φοιτούν.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα ευρύτερα οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις στο σχέδιο "Αθηνά", το οποίο επιφέρει καταργήσεις και μετακινήσεις τμημάτων ΤΕΙ.

Ήδη, στην Πάτρα έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογραφών μέσω διαδικτύου, για την παραμονή του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια στο Μεσολόγγι, όταν πολίτες που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο "Αθηνα' ζήτησαν να δουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά που βρισκόταν στο ξενπδοχείο "Θεοξένια".