Συγκέντρωση στρατιωτικών στο κέντρο

Με αυξημένη προσέλευση διαδηλωτών άρχισε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, η συγκέντρωση των ενστόλων που διαμαρτύρονται για τη μείωση των μισθών τους. 

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η Σταδίου, καθώς έχουν συγκεντρωθεί περίπου 3.000 ένστολοι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε λίγο θα αρχίσει η πορεία τους προς τη Βουλή, όπου θα παραδώσουν ψήφισμα σχετικό με τα αιτήματά τους. 

Απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις και τις αποδοχές τους, ενώ θα παραδώσουν και ψήφισμα της συγκέντρωσης στον πρόεδρο της Βουλής.

Βασικό σύνθημα στις κινητοποιήσεις "Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας".

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους (13.00).