“Πογκρόμ” τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα από την ΕΛ.ΑΣ

Στο κέντρο της Αμυγδαλέζας οδηγήθηκαν εκατόν τριάντα δύο χρήστες από τις αστυνομικές υπηρεσίες, όπου σύμφωνα με την ενέργεια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας εξετάστηκαν από γιατρούς όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Από πλευράς της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των ατόμων που οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα, 56 ήταν αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Έλληνες. Πηγή της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής σημείωσε ότι η επιχείρηση έγινε για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους δεδομένου ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα άτομα αυτά ήταν άστεγοι και
πεινασμένοι.

Στα 132 άτομα προσφέρθηκε από το συσσίτιο της Αστυνομίας φαγητό που περιελάμβανε κοτόσουπα, σάντουιτς, καφές και νερό. Μετά την εξέτασή τους, με αυτοκίνητα πάλι της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στον σταθμό του προαστιακού προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. Η ίδια πηγή υπογράμμισε  ότι η μεταφορά των χρηστών γίνεται για πρώτη φορά και αποβλέπει στην εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους τοξικομανείς. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ανάλογες επιχειρήσεις θα γίνουν ξανά.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία στήθηκε στα πρότυπα του Ξένιου Δία, έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς πολλοί κάνουν λόγο για "πογκρόμ" εναντίον τοξικομανών και "τσουβάλιασμά τους στο... χωνευτήρι της Αμυγδαλέζας".