Αλ. Πλωμαρίτης: Θα κάνουμε κομπολόγια τα δόντια των μεταναστών

Τη συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας κατέγραψε με την κάμερά του ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης.

Το βίντεο παρουσίασε το κανάλι Channel 4. Ο Γεωργούσης πέρασε ένα μήνα με την οργάνωση, κατά την διάρκεια ης προεκλογικής περιόδου, μαζεύοντας υλικό για το ντοκιμαντέρ του.

Στο βίντεο παρακολουθούμε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Αλέξανδρο Πλωμαρίτη και υποψήφιο βουλευτή στην Α' Αθηνών, να μοιράζει ψηφοδέλτια στο δρόμο της Αθήνας βρίζοντας και απειλώντας αλλοδαπούς. "Κάθεται και με κοιτάει ο λεχρίτης" συνεχίζει ο κ. Πλωμαρίτης.

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί μόνο "όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες" τους οποίους αποκαλεί μιάσματα και υπανθρώπους και δηλώνει στην κάμερα ότι "είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους" και "να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια".

Στη συνέχεια διευκρινίζει ότι τα σαπούνια δεν θα προορίζονται σε ανθρώπους γιατί οι μετανάστες είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμία καντήλα. «Θα τα έχουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια» και συνεχίζει "Θα κάνουμε λαμπατέρ από το δέρμα τους, θα πάρουμε τα δόντια για κομπολόγια".

Εκείνη τη στιγμή περνούσε μια οικογένεια από το Μπαγκλαντές, τους οποίους ειρωνικά καλεί να ποζάρουν στην κάμερα, λέγοντας "εμείς τους αγαπάμε τους ξένους".

Μιλώντας για το πώς έζησε από κοντά τη δράση των στελεχών του κόμματος, ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης σημείωσε ότι τον τρόμαξε η συμπεριφορά τους και οι ιδέες τους.

"Ήμουν τρομοκρατημένος, που τα μέλη του κόμματος εξέφραζαν με περηφάνια τις ακραίες ιδέες τους και μάλιστα δημόσια. Με σόκαρε η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους μετανάστες στο δρόμο".

Σημειώνει ακόμα ότι δεν είχαν πρόβλημα να τους καταγράφει, καθώς αυτή είναι η συμπεριφορά τους καθημερινά και δεν ντρέπονται, ούτε θέλουν να την κρύψουν.