Λάρισα: Σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων φοιτητών

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν το απόγευμα εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Πέμπτη, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Οι πολίτες, στάθηκαν επί ώρα σιωπηλοί στην Κεντρική Πλατεία, κρατώντας αναμμένα κεριά υπό τους ήχους διακριτικής μουσικής που έπαιζε νεανικό συγκρότημα, αποχαιρετώντας έτσι τους δύο άτυχους νέους, η απώλεια των οποίων συγκλόνισε την πόλη, και στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας προς την πολιτεία.

Το “κάλεσμα” έγραφε : “Φλόγα πένθους και διαμαρτυρίας για τους φοιτητές της Λάρισας.

Μετέχουμε στο πένθος για το Σάββα και το Νίκο. Διαμαρτυρόμαστε γιατί στην Ελλάδα του 2013 πεθαίνουν παιδιά στα μαγκάλια της ντροπής, λόγω κρίσης.

Δηλώνουμε παρόντες και αλληλέγγυοι. Έξω από κόμματα και σκοπιμότητες.Προτρέπουμε η φλόγα να ανάψει σε όλη την Ελλάδα την ίδια ώρα.

Κυριακή βράδυ, όλοι στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με ένα ρεσό”.

Πορεία μνήμης και στην  Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα: “Διαμαρτυρόμαστε γιατί στην Ελλάδα του 2013 πεθαίνουν παιδιά λόγω κρίσης. Δηλώνουμε παρόντες και αλληλέγγυοι”, δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν  και στην Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων νεαρών στη Λάρισα.

Φοιτητές έδωσαν το «παρών» στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη , ανάβοντας κεράκια.