Πώς θα προστατέψετε το σπίτι και την επιχείρησή σας το Πάσχα

Το news.gr, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί για την θωράκιση του εαυτού της περιουσίας σας, με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα, σας παρουσιάζει λύσεις αντικλεπτικής και αντιβανδαλιστικής προστασίας. Επίσης, σας αποκαλύπτει μικρά μυστικά, για να μπορέσετε να αποφύγετε τις κακοτοπιές, ενώ παράλληλα σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικά από τα αγαπημένα τεχνάσματα ενός διαρρήκτη, όταν αυτός βάλει στο “μάτι” το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Πολλοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί κατά καιρούς, αν η πόρτα του σπιτιού μας είναι εντελώς απαραβίαστη. Άρκετοί έμποροι ισχυρίζονται ότι είναι απαραβίαστα όλα τα συστήματα ασφαλείας και ιδίως οι θωρακισμένες πόρτες. Άλλοι πάλι, παραδέχονται με παρρησία ότι καμία πόρτα δεν είναι απαραβίαστη, με το σκεπτικό πως “ό,τι κλειδώνει – ξεκλειδώνει”. Το ζητούμενο είναι να αυξήσουμε – σύμφωνα με τη δεύτερη άποψη - το χρόνο, που χρειάζεται ένας διαρρήκτης για να μπει στο σπίτι μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να τον αποτρέψουμε.

Διαβάστε πώς μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο εισβολής στο χώρο σας

Αν αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή το 1/3 των ελληνικών νοικοκυριών – 3.000.000 στο σύνολο - , έχει στην ιδιοκτησία του εκτός από κύρια κατοικία και εξοχική, μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία, που έχει να προστατεύσουμε το εξοχικό μας από πιθανά χτυπήματα ληστών, οι οποίοι ενδεχομένως θα εκμεταλλευτούν τη μακρόχρονη απουσία μας ή ακόμα και την παρουσία μας την περίοδο των εορτών ή των καλοκαιρινών διακοπών.

Διαβάστε με ποιο τρόπο μπορείτε να θωρακίσετε το εξοχικό σας

Πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια. Τα τελευταία, όλο και πιο συχνά, ήρθαν να προσθέσουν μία ακόμα παράμετρο κινδύνου για ένα κατάστημα, αυτή των ληστειών. Από τη μία πλευρά, τα στοιχεία της Αστυνομίας δείχνουν ότι στην Αττική κατεγράφησαν 213 λιγότερες ληστείες σε καταστήματα για το 2012, σε σχέση με το 2011. Από την άλλη, ο αριθμός των διαδηλώσεων – σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία – ανήλθε στις 5.654 για το 2012, αποτελώντας εστία ανησυχίας για πολλούς επιχειρηματίες, οι επιχειρήσεις των οποίων βρίσκονται, σε αρκετές των περιπτώσεων, στο επίκεντρο βανδαλισμών.

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε θωρακισμένη πόρτα

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας διαρρήκτης για να μπει σε ένα σπίτι, να πάρει αυτά που θέλει, και να ξαναφύγει ; Κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, απαντούν αστυνομικές πηγές, αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών, που εμπορεύονται συστήματα ασφαλείας. Γι' αυτό το λόγο, ο,τιδήποτε κάνουμε, το οποίο θα συντελέσει στην καθυστέρηση του δράστη, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Τα τεχνάσματα των διαρρηκτών και τι πρέπει να προσέχετε

Τις περισσότερες φορές συζητάμε και προβληματιζόμαστε για ένα γεγονός, όταν αυτό έχει συμβεί ήδη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ασφάλεια του σπιτιού μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων, που έπεσαν θύματα διάρρηξης και στη συνέχεια αποφάσισαν να επενδύσουν, αγοράζοντας συστήματα ασφαλείας, όπως μια καλή πόρτα, μια ενισχυμένη κλειδαριά ή ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού.

Διαβάστε τις βασικές μεθόδους διάρρηξης, καθώς και τρόπους για να προστατευθείτε πριν οι ληστές μπουν στο σπίτι σας

Όταν πριν από μερικά χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον πλανήτη Γη οι φορητές τηλεφωνικές συσκευές, που ονομάστηκαν κινητά, δύσκολα φανταζόμαστε ότι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με κάποιον, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται. Το ίδιο συνέβη και με την τοποθέτηση κλιματισμού ή την κατάργηση του κλειδιού στα περισσότερα αυτοκίνητα, γεγονότα με...πρωτοποριακές διαστάσεις για την εποχή τους. Αν συζητούσαμε σήμερα ότι μπορούμε να καταργήσουμε τα κλειδιά του σπιτιού μας και ότι απλά με ένα άγγιγμα θα μπορούσαμε να ξεκλειδώνουμε την πόρτα, αρκετοί είναι αυτοί που θα μας κοίταζαν παραξενεμένοι.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της σύγχρονης ασφάλειας και προστασίας

Συστήματα ασφαλείας. Ένας γρίφος για πολλούς από εμάς, όταν αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι στις διαθέσεις κάθε επίδοξου εισβολέα, ο οποίος απειλεί τόσο εμάς όσο και την περιουσία μας. Τι πρέπει να επιλέξω; Ποιον πρέπει να επιλέξω; Γιατί αυτή την πόρτα και όχι την άλλη; Πρέπει να δαπανήσω χρήματα για πόρτα ασφαλείας; Αν αλλάξω μόνο την κλειδαριά μπορώ να αισθάνομαι ασφαλής; 

Δείτε μερικά βασικά βήματα για την προστασία της περιουσίας σας