Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά

Παρουσιάζεται την Τρίτη 5 Μαρτίου η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επιτροπής θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ανάμεσα στα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν θα είναι:

- Οι περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εμφάνισης νέων ουσιών.

- Οι επιπτώσεις των ουσιών αυτών στη δημόσια υγεία.

- Οι περιοχές, όπου παρατηρείται κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η οποία χαρακτηρίζεται από το ΚΕΘΕΑ ως "μείζονα απειλή".

- Οι τρόποι και οι μέθοδοι ελιγμών των κυκλωμάτων διακίνησης, ώστε να παρακάμπτουν τους υφιστάμενους τρόπους εντοπισμού τους.

Ακόμη, θα αναλυθούν οι παγκόσμιες τάσεις στην παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών και οι ανάλογες συμπεριφορές και επιστημονικές παραλλαγές στην παραγωγή, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι  Γ. Νοταράς, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, και Χ. Πουλόπουλος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, και θα σχολιάσουν την επικαιρότητα στη χώρα μας σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθούνται και τη νέα νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Το ΚΕΘΕΑ, ως σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών και ειδικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Πληροφόρησης (DPI) του ΟΗΕ, παρουσιάζει επί σειρά ετών στην Ελλάδα την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB).