Σύζυγος Παπαγεωργόπουλου : Ούτε μία πεντάρα δεν έχει πάρει ο άνδρας μου

Στην αντεπίθεση πέρασε η σύζυγος του - καταδικασμένου σε ισόβια - πρών δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει την ενοχή του συζύγου της και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο "φτερωτός γιατρός" δεν έχει πάρει από τα ταμεία του δήμου "ούτε μία πεντάρα". 

"Είμαστε συντετριμμένοι. Έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Με συγχωρείτε, αλλά είμαι πολύ φορτισμένη. Toy είπα να προσέχει τον εαυτό του, γιατί είμαστε οι δυο μας μόνο, δεν υπάρχουν παιδιά. Θα είναι σε ένα κελί με 10 ακόμα ανθρώπους στις φυλακές των διαβατών", ανέφερε με ραγισμένη φωνή η γυναίκα του πρώην δημάρχου.

Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με το σύζυγό της στη φυλακή είπε χαρακτηριστικά ότι "Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Μου είπε τα απολύτως απαραίτητα, καθώς και τι πράγματα χρειάζεται. Δεν είπαμε πολλά, γιατί δεν ξέραμε ποιος μας ακούει, ποιος μας καταγράφει, μιλούσαμε μόνο με τα μάτια μας".

Υποστήριξε μάλιστα ότι η καταδίκη βασίστηκε σε ανυπόστατες κατηγορίες του Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος όπως ανέφερε η κυρία Παπαγεωργοπούλου ανέφερε αρχικά: “δεν ξέρω αν ήξερε ο δήμαρχος” και στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του λέγοντας ότι “ο δήμαρχος μπορεί και να ήξερε”.

"Κανείς από τους μάρτυρες δεν είπε τίποτε εναντίον του, εκτός από την κατάθεση του τωρινού δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος χωρίς καμία ντροπή είπε ότι οι άνθρωποι του Παπαγεωργόπουλου ήταν συμμορία", συνέχισε η σύζυγος του πρώην δημάρχου.

"Όταν μίλησε για τύψεις μέχρι να πεθάνουν, εννοούσε την πολιτική αγωγή και τους ανθρώπους του Μπουτάρη, που ήρθαν και κατέθεσαν. Οι άνθρωποι του Μπουτάρη ήρθαν και κατέθεσαν χωρίς να γνωρίζουν με “νομίζω”, χωρίς κανένα στοιχείο" Σε ερώτηση για το αν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος μπορεί να μην γνωρίζει, απάντησε: “Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει 5.500 υπαλλήλους. Αυτός, ο οποίος έκλεβε ήταν ένας χαμηλόβαθμος. Δεν ήταν δυνατόν ο ανδρας μου να γνωρίζει”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταθέσεις του συζύγου της, ο οποίος διαθέτει 1.000.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, απάντησε ότι ως δήμαρχος εισέπραξε νόμιμες αποδοχές από το δήμο και πως τα επίσημα δηλωμένα έσοδα από το δήμο, τη βουλευτική του σύμβαση δηλώνοντας έσοδα 2.140.000, κατατεθημένα στην εφορία και φορολογημένα, μαζί με τα έσοδα από το δικό μου της ιατρείο.

Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου κατέληξε λέγοντας ότι "Η καταδίκη του ήταν πέρα για πέρα άδικη. Το μόνο πράγμα που αγόρασα εγώ στα 12 χρόνια που ήταν δήμαρχος ο Βασίλης ήταν ένα στούντιο 52 τετραγωνικά στο Νέο Άγιο Αθανάσιο στην Πέλλα, ενώ όπως ανέφερε θα ακολουθήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.