Στην τελική ευθεία οι κρίσεις στην Αστυνομία

Ολοκληρώνεται η διαδικασία των κρίσεων, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος αναμένεται να παραδώσει το πλάνο με το σχεδιασμό και τα πρόσωπα τα οποία θα συμμετάσχουν στο νέο διοικητικό σχήμα του σώματος.

Η λίστα δεν είναι δεσμευτική κατά τη διεξαγωγή των κρίσεων των αξιωματικών, ενώ το σχέδιο του κυρίου Παπαγιαννόπουλου θα υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει επικεφαλής του Σώματος για τους επόμενους έξι μήνες.

Το θέμα με τον αρχηγό φαίνεται -εκτός απροόπτου- να έχει κλείσει, αφού προς το παρόν το πρόσωπό του ικανοποιεί την πολιτική ηγεσία.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, αναμένεται η σύνταξη και των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν τον ανασχηματισμό της Αστυνομίας. Τον τελικό λόγο στις κρίσεις θα έχει το Μέγαρο Μαξίμου, με τη θέση του αττικάρχη να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς οι ικανοί για να καταλάβουν αυτό το νευραλγικό πόστο βρίσκονται κάπως πίσω στην ιεραρχία.

Ο προβληματισμός στην τοποθέτηση συγκεκριμένων αξιωματικών σε αυτή τη θέση έγκειται στην πρόβλεψη έκρυθμων κοινωνικών καταστάσεων, που πιθανότατα θα ανακύψουν στο μέλλον, με απαιτούμενο την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπισή τους.