“200.000 Έλληνες θα επωφεληθούν από το εισιτήριο υγείας”

Διεξοδικά συζήτησαν όλα τα θέματα του τομέα της Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, όπως δήλωσε ο τελευταίος εξερχόμενος του Μαξίμου.

“Ο πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, και συνέχισε: “Eπέμεινε, επίσης, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται μέσων των προγραμμάτων της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, ούτως ώστε να ενισχύσουμε την απορροφητικότητα των κονδυλίων. Θυμίζω ότι το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση στον τομέα αυτό”.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ήδη τίθεται σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι, και πρόσθεσε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα επωφεληθούν από αυτήν την επιλογή 200.000 συμπολίτες μας. Υπογράμμισε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να αξιοποιήσει το υπουργείο όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, τόσο για την ψυχική υγεία, όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

“Θα επανέλθουμε σε νέα σύσκεψη με όλα τα θέματα τα οποία συζητήσαμε, για να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό την εντωμεταξύ πρόοδο η οποία θα έχει σημειωθεί”, ανέφερε κλείνοντας ο κ. Λυκουρέντζος.