Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αναμένουμε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Συγκεκριμένα, βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια σταδιακά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ήπειρο, στη δυτική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 8 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 1 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά ηπειρωτικά θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από τα νότια, με ένταση από 4 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν βαθμιαία από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς έως 8 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το βράδυ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί, 5 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από το weather.gr.