Corriere Della Sera: Τρομακτική η κρίση στην Ελλάδα

Ένα άρθρο με τίτλο "Ο φόβος ότι μπορεί να καταλήξουμε σαν την Ελλάδα" φιλοξενεί σε εβδομαδιαίο ένθετό της η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, στο οποίο περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης.

"Τα καλοριφέρ δουλεύουν με μεγάλες διακοπές, στα συσσίτια δημιουργούνται ουρές, τα καταστήματα κλείνουν. Πώς επέτρεψε, η Ευρώπη, να βρεθεί, ένα της κομμάτι, σε αυτή την κατάσταση;", διερωτάται ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αντόνιο Φεράρι.

"Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει αυτή η καταραμένη κρίση που κατακερματίζει ελπίδες και προοπτικές. Όταν η ανεργία των νέων πλησιάζει το 60%, και η γενική ανεργία είναι πάνω από διπλάσια απ' τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πρέπει, πραγματικά, να τρέμεις τις εξελίξεις", αναφέρει ακόμα.

Ο Φεράρι παρατηρεί ότι η Ελλάδα ζει την πιο ανησυχητική και δύσκολη περίοδό της, προσθέτοντας ότι "μια βροχή μικροεπιθέσεων, ξαναζωντάνεψε, τις περασμένες εβδομάδες, τον φόβο που χαρακτήρισε τα χρόνια της ελληνικής τρομοκρατίας".

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει, επίσης, ότι "πρόκειται για μια τρομακτική οικονομική κρίση, η οποία οφείλεται στο αστρονομικό δημόσιο χρέος, στη γενικευμένη διαφθορά, στη φοροδιαφυγή, στην προπαγάνδα των λαϊκιστών και σε αδιαφανείς συναλλαγές στις οποίες ενεπλάκησαν κυβερνήσεις και των δύο παρατάξεων".

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, το άρθρο αναφέρει: "Πρόκειται για εξτρεμιστές-φιλοναζί που δέρνουν τους μετανάστες, μοιράζουν τρόφιμα μόνο σε όποιον μπορεί να αποδείξει ότι είναι 100% Έλληνας και οι οποίοι στηρίζονται και ψηφίζονται κυρίως από αστυνομικούς".

Κλείνοντας, το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας παραλληλίζει την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, με το ταξίδι του Οδυσσέα, με τις αμέτρητες δυσκολίες και τους κινδύνους του.