Τζαβάρας: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Την παραίτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Μάκη Τρικούκη, ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία , καθώς απειλείται με διακοπή λειτουργίας, εξαιτίας διενέξεων μεταξύ του προέδρου και των ηθοποιών και εργαζόμενων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Τζαβάρας “η προσπάθεια κοινά αποδεκτής λύσης δεν απέφερε τα αναμενόμενα", και πως "ήδη οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ κατονομάζουν ως υπαίτιο της καθημερινά ογκούμενης αναστάτωσης τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Τρικούκη και προαναγγέλλουν εντός της εβδομάδας απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να κλείσουν οι θεατρικές σκηνές και να πληγεί ο πολιτισμός της Β. Ελλάδας”.

“Κατηγορούν ευθέως τον κύριο Τρικούκη για προκλητική συμπεριφορά και αυταρχισμό αλλά και για ενέργειες που αντιστρατεύονται τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του ΚΘΒΕ”, συνεχίζει. “Οι εξελίξεις στο ΚΘΒΕ διαφαίνονται ολέθριες για τη λειτουργία του θεσμού και απαιτείται μετριοπάθεια, αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη”.

“Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Τζένη Αρσένη, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Σιώχος και Ιωάννης Χρυσούλης, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου στην από 7 Δεκεμβρίου 2012 επιστολή τους προς εμέ κατηγορούν ευθέως τον κ. Τρικούκη για προκλητική συμπεριφορά και αυταρχισμό αλλά και για ενέργειες που αντιστρατεύονται τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του ΚΘΒΕ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Τζαβάρας.

Ο υπουργός ζητά την παραίτηση του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου –“άλλωστε μετά τη δήλωση των 4 μελών είναι αδύνατη η διοίκηση του θεάτρου (άρθρο 13 του ν. 2690/1997 – Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας” - και καλεί τους εκπροσώπους των ηθοποιών και των εργαζομένων σε διάλογο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στο ΚΘΒΕ.