“Κι εγώ κρυώνω στο σπίτι μου”

Με συνθήματα όπως "εξοικονόμηση ενέργειας: κερδίζουμε όλοι" και "κι εγώ κρυώνω στο σπίτι μου" συγκεντρώθηκαν στελέχη και φίλοι της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Συντάγματος για την ενεργειακή ανισορροπία των ελληνικών κατοικιών.

Η διαμαρτυρία έχει, σύμφωνα με τον Τάκη Γρηγορίου, υπεύθυνος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Greenpeace, συμβολικό χαρακτήρα και στόχο έχει να πείσει, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα να απελευθερώσει κονδύλια και να προωθήσει πολιτικές που να βοηθούν προς το πλαίσιο του ενεργειακού εκσυγχρονισμού των ελληνικών κατοικιών.

"Το επίδομα θέρμανσης, πέρα από το ότι ελάχιστοι το δικαιούνται και ακόμα πιο λίγοι το λαμβάνουν, δεν είναι λύση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μέτρο που διαιωνίζει το πρόβλημα. Στόχος είναι να βελτιώσουμε τις ενεργειακές συνθήκες στη χώρα για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Βιώνουμε τον ηπιότερο χειμώνα των τελευταιων χρόνων, κι όμως οι ενεργειακές ανάγκες μας αυξάνονται. Αυτό γίνεται επειδή τα ελληνικά σπίτια, λόγω της δομής τους, χρειάζονται τέσσερις φορές παραπάνω ενέργεια για να ζεσταθούν, σε σχέση με ένα μέσο ευρωπαϊκό σπίτι", δήλωσε ο κ. Γρηγορίου.