Ο Ψωμιάδης βρήκε τον φρουρό του σε μία λίμνη αίματος

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο αστυνομικός που βρισκόταν στη φρούρηση του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο 35χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φρουρός βρέθηκε βαριά τραυματισμένος από τον ίδιο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που είχε ραντεβού μαζί του την περασμένη Κυριακή.

"Είχαμε ραντεβού στις 9 το πρωί, όπως κάθε μέρα. Χθές άργησε και δεν απαντούσε στα επίμονα τηλέφωνά μου. Τότε πήγα στο σπίτι της γιαγιάς του όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό και ζήτησα να μου δώσει το κλειδί από τον όροφο όπου έμενε", τόνισε εμβρόντητος ο κ. Ψωμιάδης και συμπλήρωσε: "Μπήκα μέσα και έμεινα άναυδος. Το πρόσωπο του Γιάννη δε διακρινόταν από τα τραύματα που προκάλεσε η σφαίρα. Το όπλο ήταν στα χέρια του". Η περιγραφή προκαλεί παγωμάρα. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πάντως, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Αν και συγκλονισμένος, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Τέσσερα ασθενοφόρα έφτασαν στο σπίτι του αστυνομικού. Δίπλα του βρέθηκε το όπλο του, με το οποίο έκανε την απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, αλλά λόγω της σοβαρής του κατάστασης, μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί τον υπέβαλαν σε επέμβαση για να αφαιρέσουν την βολίδα της σφαίρας, ενώ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 34χρονου, συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, στο άκουσμα της είδησης για την απόπειρα αυτοκτονίας του γιου του, υπέστη έμφραγμα. Ύστερα, μεταφέρθηκε κι αυτός στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.