Σε κλοιό διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων το υπουργείο Υγείας

Κάτοικοι της Πάρου και της Αντίπαρου βρέθηκαν από τις 10:00 της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Υγείας. Βασικό παράπονο των συγκεντρωμένων, που τους έκανε να έρθουν από τα νησιά του στην Αθήνα για την παράσταση διαμαρτυρίας είναι οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα των Κυκλάδων.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι απλοί πολίτες, επιδίωκαν να συναντήσουν τον ίδιο τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία "Δαφνί" και Δρομοκαΐτειο, οι οποίοι αντιδρούν εντόνως για τις περικοπές στην υγεία, τις πολιτικές λιτότητας και τις ελλείψεις στο προσωπικό, βρέθηκαν επίσης στο χώρο του υπουργείου Υγείας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλή χωρίς να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις, και τώρα οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνομιλία με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Επίσης, αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων της Κρήτης διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο, όπως επίσης και τη συγχώνευση του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης.

Στις 12:00 της Δευτέρας η αντιπροσωπεία των πολιτών βρέθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας για το θέμα της υποβάθμισης του νοσοκομείου, ενώ στις 14:00 έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των ΤΕΙ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους Μητροπολίτες του νησιού, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές του Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη και Κωστή Δερμιτζάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Νίκο Καστρινάκη και τους δημάρχους Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.