Kατεβάζουν μικρόφωνα έως την Τρίτη στα δημόσια ΜΜΕ

Απεργιών συνέχεια στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, καθώς νέες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες , εξήγγειλε η Ένωση Συντακτών, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Επίσης, κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι σε όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) με συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 12 και πορεία προς τη Βουλή.

Οι ενώσεις καταγγέλλουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν σ’ αυτή την Κυβερνητική Απόφαση, που καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

Απαιτούν τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.