Παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η περίθαλψη σε ανέργους

Για έναν ακόμη χρόνο θα έχουν υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη οι άνεργοι, σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Oι άνεργοι θα καλύπτονται σε θέματα περίθαλψης και ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014.

Πρόκειται για κάλυψη παροχών ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θα καταβάλλει εισφορά ύψους 6,45% επί του κατώτατου ημερομισθίου.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παραταθεί η παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε εργαζόμενους με μόνο 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν αντίστοιχο δικαίωμα με 70 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο 15μηνο.

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι "λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας", οι εργαζόμενοι δε συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας – ασφάλισης και παραμένουν ανασφάλιστοι για υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη".

Συνεπώς, όπως συνεχίζεται στο νομοσχέδιο, "κρίνεται σκόπιμη η θέσπιση των διατάξεων αυτών ώστε να δοθεί το δικαίωμα κάλυψης των ίδιων και των μελών οικογένειάς τους". "Η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων παρατείνεται μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2014", αναφέρεται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...