Για τέταρτη ημέρα λουκέτο στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης

Νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2013, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου 2013 προκήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, μετά και τη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων.

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωης, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Αθήνα 9,84”, “Κανάλι 1 90,4 FM”, “Επικοινωνία FM”, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό “Κανάλι της Βουλής”.

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταγγέλονται οι κυβερνητικοί χειρισμοί και η διαδικασία, που οδήγησε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

“Απαιτούμε τη διατήρηση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου). Απαιτούμε την παραμονή στην εργασία τους των συμβασιούχων συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον “Αθήνα 9,84” και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα”, καταλήγει η ανακοίνωση.