Κυκλοφορούν ελεύθεροι 800 “παιδόφιλοι της διπλανής πόρτας”

Ελεύθεροι κυκλοφορούν 800 “παιδόφιλοι της διπλανής πόρτας”, όπως χαρακτηρίζονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συνελήφθησαν τα τελευταία πέντε χρόνια για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, όμως δεν προφυλακίστηκαν από τις δικαστικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, από τους 810 κατηγορούμενους για παιδοφιλία έχουν δικαστεί μόλις οι 80, και από αυτούς έχουν προφυλακιστεί μόνο 10. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία τέτοια δίκη, την περασμένη Πέμπτη, ένας ιδιωτικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών με αναστολή, όμως παρ' όλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος.

Αρμόδια πηγή εξηγεί πως η ατιμωρησία για τα περιστατικά αυτά οφείλεται στον υπερπληθυσμό των φυλακών, αλλά και την έλλειψη απαιτούμενων γνώσεων από τους δικαστικούς, που τους οδηγεί σε δισταγμούς, κάτι που γίνεται φανερό από το πόσο πολλοί παιδόφιλοι απελευθερώνονται “λόγω αμφιβολιών”.

Οι παιδόφιλοι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αστυνομικούς, είναι συνήθως άνδρες ηλικίας από 16 ως 70 ετών, που μπορεί να βλέπουν βίντεο με θύματα ακόμα και νεογέννητα μωρά. Ανάμεσά τους και πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, όπως δικαστικοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δικηγόροι, επιχειρηματίες, γιατροί και εκπαιδευτικοί.