Γύρω στα 10.000 άτομα στο “κάλεσμα” της επετείου των Ιμίων

Πλήθος κόσμου, περίπου 10.000 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκεντρώθηκε αρχικά στην οδό Ρηγίλλης και κατόπιν μεταφέρθηκε ύστερα, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών, για την επέτειο των Ιμίων, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων των Ιμίων.

Στο χώρο βρέθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης. Κλειστό ήταν το ρεύμα ανόδου της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, από τη λεωφόρο Αμαλίας μέχρι το Χίλτον.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Χρυσής Αυγής, αλλά και ελληνικές σημαίες ενώ υπήρχαν και πολλά πανό με συνθήματα, όπως "Κάτω η χούντα του Μνημονίου".

Τη συγκέντρωση είχε προγραμματίσει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης για τις 19:00 για τα 17 χρόνια από το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά  βρέθηκαν εκεί περίπου 2.000 άτομα, μέλη κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κάλεσμα προς τους συγκεντρωμένους "να παραμείνουν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής", απηύθυνε ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, στη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση για την 17η επέτειο από την κρίση των Ιμίων.

Στην ομιλία του, ο κ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε στο χρονικό των Ιμίων και τόνισε ότι ήταν μαθητής το 1996, αλλά "έγινε πιο πολύ Χρυσή Αυγή, εξαιτίας των εκτελέσεων των τριών ελλήνων αξιωματικών", τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες.

"Ο σκοπός της συγκέντρωσης δεν είναι πολιτικός, αλλά εθνικός", δήλωσε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Αναφερόμενος στην Κύπρο, ευχήθηκε να ξαναγίνει ελληνικό το βόρειο τμήμα του νησιού, αλλά και να μεγαλώσει η Ελλάδα με την ανάκτηση της Βορείου Ηπείρου. "Οι λαθρομετανάστες ήρθαν στη χώρα μας δίχως να τους προσκαλέσει κανείς", συμπλήρωσε.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής,που βρίσκονται στη συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο των Ιμίων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης και πραγματοποίησαν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Στη συνέχεια, περίπου 3.000 άτομα μετέβησαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων απ΄ όπου και διαλύθηκαν πριν από λίγη ώρα.