“Τώρα, οι Ναζί στην Ελλάδα πάνε και στα σχολεία”

Για “στρατολόγηση νέων παιδιών στην πολιτική του δόγματος του μίσους” από πλευράς της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Independent.

Όπως αναφέρει σε εκτενές αφιέρωμα της η εφημερίδα, “οι Ναζί στην Ελλάδα πάνε στα σχολεία”, σε μια προσπάθεια να “αναθρέψουν την επόμενη γενιά”.

Το ρεπορτάζ του Independent αναφέρει ότι οι επιθέσεις από εφήβους αυξάνονται συνεχώς, πυροδοτούμενες από τη “σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική”. “Η βία ριζώνει στα εύπλαστα μυαλά των πατριωτών νέων που βλέπουν την εθνική κυριαρχία της χώρας τους να διαβρώνεται από τους ξένους πιστωτές” συνεχίζει το ρεπορτάζ.

“Το νεο-φασιστικό κόμμα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη νεολαία της χώρας, που διαδίδει μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτύου και λεσχών νέων τα ακροδεξιά τους μηνύματα”, αναφέρει η εφημερίδα. Μάλιστα, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για “τακτικές Ζορό” εκ μέρους της Χρυσής Αυγής που βρίσκουν απήχηση λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας που φοβίζει τους νέους αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα.