Όταν ο χρόνος σταμάτησε στη θύρα 7 του Καραϊσκάκης

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού για το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στη Θύρα 7, τον Φλεβάρη του 1981, εξέδωσε ο Ολυμπιακός, ενώ φέτος συμπληρώνονται 22 χρόνια από την τραγωδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, θα τελέσει στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” Μνημόσυνο, στη μνήμη των 21 θυμάτων της 8ης Φεβρουαρίου 1981, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ και εξερχόμενοι από την Θύρα 7 του σταδίου, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Το παρών θα δώσει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας, Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, στο «Μνημείο Θυμάτων της Θύρας 7”.

Θυμίζουμε ότι την ίδια ημέρα, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 θα διενεργείται στον χώρο του Μουσείου του Καραϊσκάκη η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογος μας.

Το ιστορικό της τραγωδίας:

Στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 ένας εκ των θεατών γλιστράει σε ένα μαξιλαράκι και κυλάει στα σκαλιά. (Οι περισσότεροι έτρεξαν ώστε να φτάσουν στην Θύρα 1 από τη Θύρα 7 και να αντικρίσουν από κοντά τους ήρωες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού), φτάνοντας μπροστά από την πόρτα και μετά το νικηφόρο 6 – 0 με τους κιτρινόμαυρους.

Αυτή, κλειστή για μερικούς, μισόκλειστη για άλλους, εμπόδιζε την αποσυμφόρηση του χώρου. Κατεβαίνοντας οι φίλαθλοι, ο ένας πέφτει πάνω στον άλλο, αφού δεν μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει μπροστά τους. Επικρατεί συνωστισμός και ασφυξία. Οι πρώτοι προσπαθούσαν να φωνάξουν σε αυτούς που ακολουθούσαν κατά κύματα, αλλά μέσα στη μεγάλ τους χαρά, κανείς δεν μπορούσε να ακούσει τίποτα. Οι φίλαθλοι πέφτουν και καταπλακώνονται μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί ξεριζώνουν την πόρτα για να βγουν όσοι μπορούν. Δεκαεννιά άτομα δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους. Λίγο αργότερα θα ξεψυχήσει ακόμη ένας στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου μεταφέρονταν οι σοβαρά τραυματισμένοι. Έξι μήνες αργότερα θα προστεθεί ακόμη ένας άνθρωπος στον τραγικό κατάλογο των νεκρών, καθώς δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει ποτέ από το κώμα, στο οποίο είχε πέσει. 

Δείτε το βίντεο