Διαδηλώσεις έξω από τα Κέντρα Υγείας

Μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τα Κέντρα Υγείας Μακρακώμης, Δομοκού και Αταλάντης οργάνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής υπάλληλοι των δήμων και πολίτες των περιοχών, οργανωμένοι από τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωναν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάρτηση των Κέντρων Υγείας. Στις διαμαρτυρίες, συμμετείχαν και γιατροί.

Πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το έγγραφο, το οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου της Λαμίας, ζητώντας να εντάξει στις εφημερίες των νοσοκομείων το σύνολο των ιατρών γενικής ιατρικής των Κέντρων Υγείας, ώστε να καλύψει τα κενά σε εφημερίες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.
 
Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν από τη στιγμή που, τόσο οι γιατροί των Κέντρων Υγείας όσο και οι δήμαρχοι, ερμήνευσαν έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου ως προάγγελο της κατάργησης της 24ωρης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετά χρόνια υπήρχε η μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο, μέσα σε κλίμα συναίνεσης.