Σύννεφα το πρωί, βροχές το βράδυ

Αραιές νεφώσεις αναμένουμε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νωρίς το πρωί. Από το μεσημέρι όμως και από τα δυτικά οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και ενδέχεται τις βραδινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 1 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ελάχιστη θερμοκρασία στα ορεινά της βόρειας χώρας θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά, με ένταση από 3 έως 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα είναι βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως και 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά, με ένταση από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικές προβλέψεις καιρού, στο weather.gr.