Ο Τζεμπούρ ελέγχεται για υπόγειες διαδρομές χρημάτων

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες που αφορούν τη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επί σειρά ετών και εισροή χρηματικού ποσού από στοιχηματική εταιρεία σε λογαριασμό του στην Ελλάδα, σε βάρος του επιθετικού του Ολυμπιακού και της Εθνικής Αλγερίας Ραφίκ Τζιμπούρ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ερυθρόλευκος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο, τόσο του ελεγκτικού μηχανισμού, όσο και των οικονομικών εισαγγελέων μόλις λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό για ακόμη τρία χρόνια.

Αιχμή της έρευνας είναι ο έλεγχος ύποπτου εμβάσματος ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που εντοπίστηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Το έμβασμα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προέρχεται από στοιχηματική εταιρεία του εξωτερικού με αποδέκτη τον 28χρονο σέντερ φορ. Τα χρήματα φέρονται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό το 2011.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, με παραγγελία τους προς την Οικονομική Αστυνομία ζητούν να διερευνηθεί πως έφτασε το 1 εκατομμύριο ευρώ στον Αλγερινό παίκτη και αν πίσω από αυτό κρύβεται πιθανή έκνομη δραστηριότητα του η οποία συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό.

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν και στην υποβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τη χώρα όπου εδρεύει η εταιρεία στοιχημάτων προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το επίμαχο έμβασμα.

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...