Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των Ιμίων

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων υποπλοιάρχων, Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση, και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που βρήκαν το θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, τελέσθηκε την Πέμπτη, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, στο Κοτρώνι τού Μαραθώνα.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Πεσόντων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί τού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.

Στην Κάλυμνο, αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων Αξιωματικών Ναυτικού, στη μνήμη των Π. Βλαχάκου, Χ. Καραθανάση και Έ. Γιαλοψού, και στη συνέχεια με σκάφος που παραχώρησε ο Δήμος, η αντιπροσωπεία μετέβη στην περιοχή, όπου κατέπεσε το ελικόπτερο και έριξε δάφνινο στεφάνι στον τόπο της θυσίας τους.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές, Κώστας Γιοβανόπουλος, Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Νταβρής, Μίκα Ιατρίδη και Σταυρούλα Ξουλίδου.