Η κλοπή δύο ποδηλάτων τους στοίχησε κάθειρξη οκτώ ετών!

Κι όμως, η κλοπή δύο ποδηλάτων τους στοίχησε κάθειρξη οκτώ ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο αλλοδαποί άνδρες, νεαροί στην ηλικία, έκλεψαν δύο ποδήλατα από πυλωτή πολυκατοικίας στην Αθήνα.

Οι δυο νεαροί, αφού συνελήφθησαν για τις πράξεις τους αυτές τον περασμένο Απρίλιο, οδηγήθηκαν στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή τους.

Ο ένας άνδρας προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και ο άλλος στις φυλακές Βόλου. Προφυλακισμένη από τις 12 Απριλίου 2012, οι δύο αλλοδαποί πληροφορήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 τη σκληρή ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τις παράνομες, είναι αλήθεια, πράξεις τους: οκτώ χρόνια κάθειρξη στον καθένα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής ποδηλάτων.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι βάσει της απόφασης του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η δικαιοσύνη επέδειξε σκληρό και άτεγκτο πρόσωπο.

"Αν είναι να επιβάλλουν για κλοπές ποδηλάτων κάθειρξη οχτώ ετών, τότε τι ποινή θα επιβάλλουν σε κάποιον που έχει κλέψει τέσσερα πανάκριβα αυτοκίνητα;", ανέφεραν δικηγορικοί κύκλοι που σχολίαζαν την απόφαση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, το κλητήριο θέσπισμα, βάσει του οποίου εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση, οι δύο άνδρες "τέλεσαν με πρόθεση έγκλημα που προβλέπεται και τιμωρείται από το νόμο με πρόσκαιρη στερητική της ελευθερίας ποινή".

Ειδικότερα, "με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, από κοινού ενεργώντας και με δόλο και έχοντας ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, δηλαδή κατόπιν συναπόφασής και με κοινό δόλο τέλεσης, αφαίρεσαν ξένα (ολικά) κινητά πράγματα από την κατοχή άλλου, με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα".